Kakve uloške koristiti netom nakon poroda

 

Kakve uloške koristiti netom nakon poroda

03.05.2018. 12:44:11


Kakve uloške koristiti netom nakon poroda?

 

«Odradile» ste devet mjeseci trudnoće i vaša je beba napokon ugledala svjetlo dana. Slažete se, nema radosnijeg trenutka u životu jedne majke. Plačete od sreće i vrlo ste ponosni na sebe što ste na svijet donijeli jedno sićušno živo biće. Ostavili za sobom još jedan naraštaj.

 

Ipak, ovo o čemu pričamo je ljepša strana medalje. Njeno drugo lice, ono koje je prikriveno od svih ostalih sve su one promjene koje se događaju u vašem tijelu nakon poroda. A ako ste jednom već rodile, dobro znate na što konkretno mislimo.

 

Krvarenje nakon poroda

Ne samo majke koje su rodile prirodnim putem, već i one koje su rodile carskim rezom, nakon poroda počinju krvariti. Uzrok krvarenja je odvajanje posteljice od maternice, kada se tijekom poroda zbog naprezanja potrgaju krvne žilice na stijenkama maternice.

Stručni termin za ovo krvarenje je lohija.

 

Najgore je tijekom prvih tjedan dana.

Dokle se tkivo samo ne regenerira pa se i krvarenje shodno tome smanjuje. No, vaša je maternica u procesu obnavljanja čak šest tjedana nakon poroda, a tijekom tog razdoblja trebat ćete poprilično često mijenjati uloške. U rodilištu će inzistirati na pamučnim ulošcima, naravno, iz opravdanih razloga.

 

Niku bez pamučnih uložaka

Objašnjenje je logično. Plastični materijali iz uložaka mogu izazvati infekcije kod žena koje su tek rodile. Također, kako su mnoge žene šivane nakon poroda, ljepljivi dijelovi na industrijskim ulošcima mogli bi se uhvatiti za šav od epiziotomije  ili carskog reza.

 

Mnoge medicinske sestre, pogotovo one starije, uglavnom će vam preporučiti vatene uloške. No, mnoge žene kunu se da su u ovoj situaciji pamučni ulošci iz domaće proizvodnje daleko bolji. Zašto? Jednako su mekani kao i vateni ulošci, možete ih prati kada se vratite kući iz bolnice, a također su 100% sigurni.

 

Pamučne uloške trebale biste koristiti barem dva tjedna nakon poroda.

Naravno, kasnije možete nastaviti s upotrebom klasičnih uložaka na koje ste navikle, no pitanje je hoćete li željeti prijeći na staro jednom kada ste isprobale ručno šivane uloške bez dodatnih umjetnih materijala i boja.

 

Naši platneni ulošci ugodni su za nošenje, upijaju bolje od klasičnih uložaka te su bez kemikalija. Naravno, dostupni su u raznim veličinama, točnije njih čak 18! A također je odlično što ih možete prati i koristiti čak 5 godina, što znači da ćete sigurno uštedjeti na kupovini uložaka.

 

Pregledajte našu ponudu i same se uvjerite o čemu pričamo na vlastitom iskustvu.

Tečaj €/kn: 7,53450 2022-11-30 09:06:16